Shop

Het slotakkoord van Raleigh – in cassette

Vijftig jaar na de opkomst van de legendarische TI-Raleighploeg brengt Joop Holthausen in samenwerking met Jacob Bergsma het ultieme eerbetoon: ‘Het slotakkoord van Raleigh’, een uitgebreide, prachtig vormgegeven uitgave vol nieuwe verhalen, inzichten en nooit eerder vertoonde fotografie. Deze dubbel zo dikke uitgave (maar liefst 720 pagina’s) in een luxe cassette viert de ongeëvenaarde successen van Peter Post en zijn iconische renners in de gloriedagen van het totaalwielrennen.

  • Jacob Bergsma, Joop Holthausen
  • 9789491555688
  • 24 x 32 cm
978-94-91555-68-8

Oorspronkelijke prijs was: €99,00.Huidige prijs is: €85,00.

bestel nu met pre-order korting
  • Reservering
  • Beperkte oplage
V

Vijftig jaar geleden – in 1974 – ging Peter Post met zijn uitermate succesvolle TI-Raleighploeg voor het eerst de weg op. In tien jaar tijd – de ploeg viel in 1983 uit elkaar – tekende Post met renners als Joop Zoetemelk, Jan Raas, Gerrie Knetemann, Hennie Kuiper, Didi Thurau, Henk Lubberding en Johan van der Velde de blauwdruk voor het ‘totaalwielrennen’.

TI-Raleigh boekte in totaal maar liefst 905 overwinningen, won 22 van de dertig ploegentijdritten en won met Joop Zoetemelk de Tour de France van 1980. In die Tour werden elf ritzeges geboekt, waarvan zeven op rij… Op de slotdag van de Tour van 1980 was Nederlands de voertaal op de Champs-Elysées in Parijs.

Voor zijn boek ‘Het geheim van Raleigh’ werd Joop Holthausen in 2005 onderscheiden met de Nico Scheepmaker Beker, de prijs voor het beste sportboek van het jaar. Vijftig jaar na de start van TI-Raleigh presenteert Holthausen, in nauwe samenwerking met Jacob Bergsma, ‘Het slotakkoord van Raleigh’: een totale make-over van die uitgave. Dubbel zo dik (720 pagina’s). Met nieuwe verhalen, inzichten en statistieken, met briljante en niet eerder gepubliceerde fotografie van Cor Vos en met de oogstrelende vormgeving van Rogier Hendriks.

‘Het slotakkoord van Raleigh’ is het ultieme eerbetoon aan een iconische ploeg met iconische renners, een iconische ploegleider en een ongekende zegereeks.

  • Het boek inclusief luxe bewaarcassette

Deel deze pagina:

Andere interessante boeken